Deze klassieke en uiterst verfijnde Barolo heeft 24 maanden op houten fusten gerijpt en daarna nog een 12 maanden op fles. Zo ontstaat een perfecte balans tussen bouquet en structuur. Een Barolo met uitgesproken aroma’s van zongedroogd fruit, bramen, kersen en cassis met een hitn van tabak, leer en vanille. Verfijnd en vol van smaak […]
Een heerlijk volle en pure smaak met tonen van rijp fruit, cacao, koffie en een vleugje vanille. Door het vertoeven van maar liefst 24 maanden op eikenhout, heeft deze Amarone een elegante en zijdezachte smaak gekregen met een lange fruitige afdronk. Gemaakt van de druivensoorten Molinara, Rondinella en Corvina.
Deze wijn wordt volgens de ripasso-methode gemaakt: een tweede maal gisten op ingedroogde amaronedruiven. Hierdoor ontstaat een krachtige kruidige wijn met een toets van rijp rood fruit en een hint van vanille als resultaat van de rijping van een jaar op Slavonisch eiken. Prachtig bij rood vlees en truffelgerechten.
Deze prachtige wijn uit de Piemonte-streek heeft een complex en intens boeket van bramen, pruimen, fruit-jam en specerijne. De smaak is rond, harmonieus, vol en rijp, maar met tegelijkertijd veel frisheid.
Heldere robijnrode kleur met goede intensiteit, intense geur, zeer typische Chianti Classico van 100% Sangiavese-druiven, met hints van rode vruchten, kersen, frambozen en paarse bloemen. Goede structuur.
Intens robijnrood van kleur. De geur is open en complex met vooral invloeden van cacao, koffie en vanille. De smaak is goed in balans en krachtig waarbij vooral de zachte tannine structuur opvalt. De afdronk is bijzonder lang dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte druiven en de langzame ontwikkeling van 12 maanden in eikenhout.
Gemaakt van geselecteerde druiven Negroamaro en Malvasia Nera. Intense, complexe neus van kruiden, rijd rood- en zwart fruit en harmonische vanille-tonen uit het hout. Evenwichtig, rond, met sappigheid en een fantastisch spel. Krachtig en complex in smaak en met een flinke lengte in afdronk.
Een heerlijke en gemakkelijk drinkbare wijn met een volle fruitige en zachte smaak en een robijnrode kleur. Aanbevolen bij pizza en vleesgerechten.