Een lekker dagje weg in onze prachtige regio en heerlijk genieten van de Limburgse gastvrijheid ? Er zijn tal van mogelijkheden.

Op de website liefdevoorlimburg en VVVmiddenLimburg vindt u alle toeristische informatie over onze regio.

In ons restaurant hangt een toeristisch i-punt waar u informatie over de regio kunt bekijken.

Uw E-bike kunt u opladen bij ons.

Leudal

De 16 kernen van Leudal bieden vele mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Zo is Leudal een echte molengemeente, met maar liefst 6 watermolens en 5 windmolens, waar op sommige dagen nog vers gemalen meel te koop is. Naast de molens staat Leudal ook bekend om de karakteristieke kastelen.

Bezoekerscentrum Leudal

Natuur- en museumliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Bezoekerscentrum Leudal in Haelen, waarin ook het Leudalmuseum is gevestigd. Het Bezoekerscentrum heeft een vaste collectie over archeologie, cultuurhistorie en heemkunde, de tweede wereldoorlog en natuur en landschap. Daarnaast zijn er wisseltentoonstellingen, die aansluiten bij onderwerpen uit de vaste collectie.

Musea

Voor een nostalgisch uitstapje naar de jaren ‘50 en ‘60 kunt u naar het Museum Terug in de Tijd, langs de Napoleonsbaan (N273). Bakkerijmuseum Marleetjeshof (Ophoven 46, Roggel) is open van april tot en met oktober op afspraak voor groepen tot 20 personen.

De natuur in

Leudal is een landelijke gemeente met 500 hectare aan landgoederen en bossen en aan de oostzijde begrensd door de Maasplassen. Dat betekent ruimte, bossen, paden en landwegen.

Fietsroutes

Gezellige dorpjes, boerenland, bossen en water worden verbonden via het fietsknooppuntensysteem, waarmee korte en lange fietstochten samengesteld kunnen worden. Kijk voor alle fietsroutes in en rondom Leudal op liefdevoorleudal.

Wandelroutes

Rondom de 16 kernen van Leudal zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Het aan elkaar knopen van diverse wandelpaden en de ontwikkeling van wandelknooppuntenroutes is in volle gang. Kijk voor alle wandelroutes in en rondom Leudal op liefdevoorleudal.