Italiaanse passie op het bord !

Echt Italiaans koken met de bijbehorende passie leer je niet op een koksopleiding. Dat krijg je mee van thuis, of beter gezegd van “Di Mama”. Dat geldt ook voor Maurizio Palermo. Bijna dertig jaar geleden kwam hij naar Nederland op zoek naar werk in de Horeca. In een Italiaans restaurant in Eindhoven ontmoette Maurizio zijn vrouw Nicole. Hij was pizzabakker, zij werkte daar tijdens haar studie Hotel Management, in de afwas.

Inmiddels ruim 20 jaar geleden, in december 1995, ging een gezamenlijke droom in vervulling, de opening van hun eigen restaurant “Porto Maurizio” in Horn. Vernoemd naar de eigenaar denken veel mensen maar Porto Maurizio is de naam van de geboorteplaats van Maurizio.

Daar in Italië, leerde Maurizio alles over de Italiaanse keuken. Maurizio: “Koken zit in ons DNA. Je weet gewoon hoe gerechten moeten smaken en hoe je ze op de juiste manier bereidt. Ik wil onze gasten daarvan laten genieten. Mijn passie voor lekker eten wil ik tot uiting brengen op het bord”. Nicole zorgt als gastvrouw dat het de gasten aan niets ontbreekt. Samen met de rest van het team natuurlijk!

Met hun dochters Isabella en Laura wonen ze al jaren in Heythuysen. De plek waar zij, in het voormalige gemeentehuis, hun volgende droom hebben gerealiseerd, een groter restaurant met een prachtig terras. Hier willen ze hun gasten de échte Italiaanse levenswijze rondom eten en drinken laten beleven. Dat kan de hele dag door, 6 dagen in de week.

Ci vediamo!